Belépés

Oldalainkat 33 vendég és 0 tag böngészi

Legfrissebb regisztrációk:

Remete ferenczig ftomi26 mazol92 lacka81
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

Téma: segítség kérés

segítség kérés 2 éve 6 hónapja #9915

• szabol
  • szabol profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Jó napot, sziasztok! Tanácsot segítséget kérek. A Ladám 2017-es 4x4 M2131 (öt ajtós) a motordiagnosztikai lámpa világít folyamatos fénnyel. Ahol vettem a márkakereskedésben már nem foglalkoznak vele. A Duna autóhoz küldtek nekik nincs ehhez a vizsgálathoz szoftverük és a Dél- Pest Lada szerviznek sem. Néhány magán céggel próbálkoztam ugyan az volt a válasz nekik nincs ehhez szoftverük. Ebben az évben én is csak E10-es benzint tankoltam de már megtaláltam a listát amiben az én autómba ezt nem kellett volna csak az 5% etanolost azt gyanítom ennek van köze a hibakijelzésnek, legutóbb az OMV - nél már a megfelelő benzint töltöttem bele (kb 56 Ft-vel drágább) de a hiba kb. harminc kilométer autózás után megszűnt, majd a fél tank benzinállásnál ismét előjött. Most itt tarok esetleg próbálkozzak egy injektor tisztító adalékkal? Köszönöm a válaszotokat, hátha másnak is segítünk vele.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

segítség kérés 2 éve 6 hónapja #9916

• Guminyúl
  • Guminyúl profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Köszönetek: 254
szia,nem hiszem,hogy az etanol a felelős a hibáért.Mindenképen gépre kell tenni,és a tiedet már az összes obd2 hibakód olvasó olvasni tudja

segítség kérés 2 éve 6 hónapja #9917

• szabol
  • szabol profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Köszönöm a segítséget, tanácsot ismét megpróbálom a hibakód kiolvasást.

segítség kérés 2 éve 6 hónapja #9918

• Guminyúl
  • Guminyúl profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
nekem egy egyszerü pár ezer forintos kiolvasóm van,a régi nivákat nem tudja de 2005 től igen

segítség kérés 2 éve 5 hónapja #9923

• szabol
  • szabol profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Köszönöm a válaszodat, vártam egy kicsit az írással figyeltem az autó viselkedését úgy gondolom rendben van, végignéztem a motorhoz és a beszívó rendszerhez kapcsolódó érzékelők, szondák csatlakozóit, vezetékeit itt látszólag nincs hiba. Voltam egy műhelyben, szervizben ahol tudnak motordiagnosztikai hibát kiolvasni ott voltam láttam amint próbálkozott a szakember egy PC-vel vezetékesen és egy egyéb műszerrel az is vezetékes volt de egyik sem „találta” meg a Lada 4x4 adatkapcsolatát. Megpróbáltuk az ELM 327 blue tooth OBD2 – es interfacet de az sem találta meg igaz azon a TORQUE program csak a Lada 4x4 2012 est ajánlotta fel. A LADA Dél-pest szervizben is arra hivatkoztak, hogy a 2017-es gyártású motorokat nem tudják tesztelni a 2018-ast már igen. Mi lehet a különbség a kér évjárat között? Az autómmal pedig az történik, hogy amióta előszöz megjelent a hiba üzenet már három alkalommal megszűnt a hiba először kb 100km. út időtartamra utána pedig néhány 10 km. út időtartamra most éppen ismét világít a check engine lámpa. Nem sokat járok ezzel az autómmal most kb 16500km. van benne. Kérnék szépen tanácsot, segítséget az is lehet, hogy odamegyek, ahol megpróbálkoznánk egy vizsgálattal és biztosan nem fogok reklamálni ha nem sikerül.

segítség kérés 2 éve 5 hónapja #9924

• Guminyúl
  • Guminyúl profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
én Szentendrén vagyok,valószinü a terepváltó sebesség jeladó rendetlenkedik,és ezért dobja be a hiba üzenetet

segítség kérés 2 éve 5 hónapja #9925

• duck
  • duck profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Köszönetek: 107
"Megpróbáltuk az ELM 327 blue tooth OBD2 – es interfacet de az sem találta meg igaz azon a TORQUE program csak a Lada 4x4 2012 est ajánlotta fel."

Nekem az a tapasztalatom, hogy a TORQUE nem hajlandó kommunikálni a kinai kiolvasókkal, csak a Lite verzió. Ez utóbbival tudok alap hibakódokat kiolvasni és törölni is.

segítség kérés 2 éve 5 hónapja #9926

• szabol
  • szabol profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Köszönöm a választ, megpróbálom megkeresni a terepváltó(felező) jeladó csatlakozóját valamit biztosan tudok mérni rajta gondolom gk. testet kapcsolhat a motordiagnosztikához.

segítség kérés 2 éve 5 hónapja #9927

• szabol
  • szabol profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Köszönöm a választ, van benne igazság mert a családtag aki hozta övé a teszter, az Ő autójával jól használható. De miután a Ladámmal nem "kommunikált" a 2005-ös évjáratú Peugeot 2.0 HDI Partneremmel próbálkoztunk és azt sem találta meg

segítség kérés 1 éve 4 hónapja #9956

• szilu
  • szilu profilkép
  • TÁVOL
  • kezdő felhasználó
Sziasztok!

Kormánymű és segédirányító kar cseréje néz ki hamarosan. Két dologban kérénm a segítségeteket, egyrészt, hogy hogy tudom megállapítani a beszerelt kormányműről, hogy a rövid vagy a hosszú verziót kell vegyem hozzá? A kocsi egy 2000-es évjáratú 1.7 központi injektoros. A másik kérdés, hogy ennek a cserének mennyi a tipikus korrekt munkadíja és van-e értelme otthon nekiállni?

Köszönöm!
Üdv:
Szilu

segítség kérés 9 hónapja 3 hete #9964

• szabol
  • szabol profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Szervusztok! Ismét kérem szakember segítségét, LADA 4*4 2017-es új őt ajtós. Néhány hete észrevettem, hogy hidegen pl. a reggeli első indításkor beindul de néhány gázpedál nyomkodással tudom a motor működést megtartani ezután látszólag minden rendben megy. Régen úgy hívták szívatóval indítunk mintha most ez hiányozna, ha van hol lehet az a jeladó vagy más érzékelő ami a motor hideg állapotát érzékeli? Köszönöm várom a választ üdv. Szabó Lajos

segítség kérés 9 hónapja 2 hete #9965

• Guminyúl
  • Guminyúl profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
gépre kell tenni,és kiolvasni a hibát,de lehet a vízcsőcsonkba lévő szenzor rendetlenkedik.De lehet felső holtpont érzékelő hiba,illetve vezérmű lánc nyúlás is.De az első a hibakód olvasás

segítség kérés 9 hónapja 2 hete #9966

• szabol
  • szabol profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Köszönöm a választ, valóban van egy hibám amit jelez a motordiagnosztika lámpa,kb 1 év nyolc hónapja erről írtam már korábban és kértem segítséget tanácsot. Négy helyen próbálkoztam kiolvasni a hibát volt ebbe hivatalos Lada szervit és hozzáértő szerviz motordiagnosztika én is próbálkoztam itthon és utoljára a négy éves műszaki vizsgán próbálkoztak de senkinek nem sikerült még kapcsolatba sem tudtak lépni a Lada egységgel. Feladtam az autó látszólag jól működött majd előjön a hiba valami hallható látható érzékelhető jelenséggel lehet, hogy most ez történik. Kicsi esélyt látok rá, hogy ebből az autóból ki tudjuk olvasni a hibát, Ma pontosabban megfigyelten az indítást hidegen a motor első indításra jól beindul és egy nagy gázpedál nyomásra rendben működik tovább kb. 1100 -as fordulaton kicsi melegedés után visszaáll az alapjárat 900-as fordulatra.

segítség kérés 9 hónapja 2 hete #9967

• Bandi 52
  • Bandi 52 profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
  • Köszönetek: 5
Jó napot !
A hibakódhoz szeretnék hozzá szólni. Nekem is 2017-es nívám van 31000 km. van benne.Én egyszer kiolvastattam a hibakódot, ki is türűlték. Bóldogság !,ami nemtartott sokáig,mert újra megjelent. Világított, most is világít a motorvezérlő sárga lámpa. Ennek örömére vettem 1műszert kb 8 ezer forintért amivel én is ki tudom törölni a hibát.Az érdekes az,hogy amikor a műszer megérkezett a hiba szépen elltünt.Hiba kód olvasás 4ezer ft volt több évvel ez előtt azért vettem Magamnak Guminyúl javaslatára OBD 2 kínai kiolvasót.Az autó működését nem befolyásolja a sárga motorvezérlő világítása.Az meg,hol világít,hol nem.

segítség kérés 9 hónapja 2 hete #9968

• Guminyúl
  • Guminyúl profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
szabol beküldte:
Köszönöm a választ, valóban van egy hibám amit jelez a motordiagnosztika lámpa,kb 1 év nyolc hónapja erről írtam már korábban és kértem segítséget tanácsot. Négy helyen próbálkoztam kiolvasni a hibát volt ebbe hivatalos Lada szervit és hozzáértő szerviz motordiagnosztika én is próbálkoztam itthon és utoljára a négy éves műszaki vizsgán próbálkoztak de senkinek nem sikerült még kapcsolatba sem tudtak lépni a Lada egységgel. Feladtam az autó látszólag jól működött majd előjön a hiba valami hallható látható érzékelhető jelenséggel lehet, hogy most ez történik. Kicsi esélyt látok rá, hogy ebből az autóból ki tudjuk olvasni a hibát, Ma pontosabban megfigyelten az indítást hidegen a motor első indításra jól beindul és egy nagy gázpedál nyomásra rendben működik tovább kb. 1100 -as fordulaton kicsi melegedés után visszaáll az alapjárat 900-as fordulatra.

Ha az immo kivan kötve és le van huzva a csatlakozó nem tudjátok olvasni.
Moderátorok: duck

Apróhírdetéseinkből

Gumi-felni - kínál | KP
Eladó új Niva alukerék
Eladó új Niva alukerék (7555)
Alkatrész - kínál | Gaborszkk
Niva 1.6 hátsó differenciálmű
Niva 1.6 hátsó differenci... (545)
Alkatrész - keres | homokil
noimage
hátsó difi (2417)

Fórum üzenetek

• segítség kérés
    • Saját magamnak válaszolok, de csak azért mert másnak is jól jöhet az infó. Az alapjárat ingadozás és az indítási gondok is megszűntek...
    • Készítő Pillár
    • 3 hete 4 napja
    • segítség kérés
    • Van egy kis ingadozás az alapjáratban, az imo sztem ki van iktatva mert akárhogy indul és nem igazán lehet olvasni a kompit. Csak ellenőrzés...
    • Készítő Pillár
    • 1 hónapja 6 napja
    • Horgász szekció !
    • Hú, látom elé régiek az utolsó hozzászólások. :( Pedig mint minden évben az idén is közeleg a tavasz és vele az igazi szép pecaidők. ;)...
    • Készítő Pillár
    • 1 hónapja 1 hete

Letöltések

- Niva szerelési kézikönyv (Sárga, magyar nyelvű) (16,7 MB)

- Niva 1700 szerelési kézikönyv (angol nyelvü)
- Első rész (4,1 MB)
- Második rész (5,1 MB)
- Harmadik rész (4,7 MB)

- Saját kezűleg autosoknak LADA szerelési kézikönyv (21,2 MB)
- 2121 Alkatrészkatalógus - Duck-tól (17,8 MB)

Szerelési illusztrációk (nagyméretü képek)

- Letöltés egyben zip formátumban (6.8 MB)
- Megtekintés