- [Bot]
- [Google AdSense]
- [Yahoo]
|
Új Üzenőfal (1 megtekintés) 1 vendég
|
|
|
TÉMAKÖR: Új Üzenőfal
|
htt
Adminisztrátor
Hozzászólás: 14
|
|
Új Üzenőfal 5 hónapja, 4 hete
|
|
|
Szervusztok!
Az új üzenőfallal kapcsolatos témákat várjuk itt!
Miért volt szükség a cserére?
A szerver üzemeltetője jelezte, hogy a niva4x4 honlapja extrém módon terheli a szervert. Kipróbáltam localhoston és ez valóban így van. Nem az internetforgalmat terheli a régi üzenőfal, hanem a szerver processzorát.
A sűrű 4 mp-es frissítés, mindig meghívott egy php szkriptet, ami lekérdezte az új üzeneteket. Ez okozta a processzor túlterhelését. A szolgáltató már áttette a honlapunkat egy másik szerverre, de természetesen ott is ez a jelenség mutatkozott. A szerver többi "lakója" már panaszkodott a túlterheltség miatt.
A tény az, hogy ez nem a szolgáltató hibája, bárhová is költöztetnénk lapunkat a helyzet nem változna. Ezért van szükség erre a lépésre.
Az új chat program egy erre kialakított külföldi szerveren működik, tehát a mi szolgáltatónkat semmilyen mértékben nem terheli. Ez megadja azt a szabadságot, hogy a niva4x4 közösség bátran használja a chatet, remélhetőleg korlátok nélkül.
Azért írom, hogy remélhetőleg, mert nem ismerem még a BlastChat szolgáltató korlátait.
Elméletileg minden felhasználónak gond nélkül tudnia kell csatlakozni a chatre, a javascript környezeten kívül tudtommal nincs másra szükség.
|
|
|
|
Bejelentkezve
|
|
|
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
|
|
|
|
Üzenőfal megnyitása új ablakban 5 hónapja, 4 hete
|
|
Az új chat sajátossága, hogy minden lap frissítéskor, új menüpontba lépéskor, újra kell csatlakoznia. Ez így időbe kerül, várakozással jár és rendkívül kényelmetlen.
Mi az előnye az új ablaknak?
A niva4x4 oldalától elkülönül a chat. Így szabadon lehet barangolni a honlapon, frissíteni az oldalt stb., anélkül, hogy megszakadna a kapcsolatunk a többiekkel. Így nem kell minden esetben újracsatlakozni a chatre. Mivel a barangolás közben nem kell a chatet is újra letölteni, így a honlap gyorsasága is nő.
Hogy tudom új ablakban megjeleníteni a chatet?
A chat ablak jobb felső sarkában található egy ikon, melyre kattintva elindul a folyamat:
A böngészők tiltják az előugró ablakokat, ezért megjelenik egy üzenet a böngészőben:
Ezek után a végeredmény:

|
|
|
|
Bejelentkezve
|
|
|
Utolsó szerkesztés: 2010-03-12 14:07 : ekhion.
|
|
|
|
|
|
|
Válasz: Üzenőfal megnyitása új ablakban 5 hónapja, 4 hete
|
|
|
nekem tetszik
|
|
|
|
Bejelentkezve
|
|
|
|
Guminyúl
Adminisztrátor
Hozzászólás: 176
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bejelentkezve
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nem értem miről van szó, de ha nem tudok beszélgetni valami rajtam kívül álló oknál fogva, berakom a 296-os tengelyt a nívába, és addig pörgetem mig meg nem fordul a bal első kerék körül.
|
|
|
|
Bejelentkezve
|
|
|
|
htt
Adminisztrátor
Hozzászólás: 14
|
|
|
|
Papplan, azért megy most párhuzamosan a két chat, hogy ki lehessen küszöbölni a kapcsolódási hibákat!
Tudom milyen fontos a chat, hiszen ez teszi "élővé" a honlapot, de sajnos muszály megoldást találnuk a chat problémára.
Edig úgy néz ki, hogy talán maradhat a régi chat is, de az önfrissítését le fogjuk állítani, hogy ne terhelje a szervert...
Sajnos ez elég nagy probléma, mert nehéz találni jó megoldást
Arra buzdítanék mindenkit, hogy próbálgassa az újjat, hogy mikor a régi "megszűnik" már ne legyenek gondok.
|
|
|
|
Bejelentkezve
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nem akarok kötekedni, de van egy hátránya ennek a chatnek....
látom az utolsó 25 hozzászólást, és ennyi... ezen az oldalon 25 hozzászólás ha pörög akkor kb 2 perc, mostmég egy óra, kellene rá megoldás, mert az csak azoknak jó akik előtte tudnak ülni.... egyébként nem kötekedésből, de ilyen shoutbox rengeteg oldalon működik még ezen kívűl, és eddig egy szolgáltató sem panaszkodott, hogy leterheli a központi szerver processzorát. Elhiszem hogy így van, de nem lehet hogy esetleg a szolgáltatónak kellene ez ügyben esetleg fejlesztéseket végrehajtania? Elvileg a BlastChat is ilyen alapon működik, és ha ez egy külföldi szerveren van, akkor szerintem logikus a kérdés, hogy az ottani szerver hogyan bír el több száz ilyen chatet mint a mienk?
Tudom az én hozzászólásomat csak kötekedésnek fogjátok majd fel, pedig nem annak szántam...
|
|
|
|
Bejelentkezve
|
|
|
Utolsó szerkesztés: 2010-03-13 20:23 : BigVinu.
|
|
|
|
|
|
|
Válasz: Üzenőfal megnyitása új ablakban 5 hónapja, 3 hete
|
|
|
|
|
|
|
Bejelentkezve
|
|
|
Utolsó szerkesztés: 2010-03-14 19:41 : Papplan.
|
|
|
|
|
|
|
Válasz: Üzenőfal megnyitása új ablakban 5 hónapja, 3 hete
|
|
|
Nem nyitható új ablak, a böngészõd blokkolja az elõugró ablakokat!
Click here to load chat undetached.
Szükséges tanfolyamon részt vennem,hogy c6-elni tudjak? Magyar nyelven is lehet beszélgetni?
|
|
|
|
Bejelentkezve
|
|
|
|
|
|