Köszönöm a válaszodat, vártam egy kicsit az írással figyeltem az autó viselkedését úgy gondolom rendben van, végignéztem a motorhoz és a beszívó rendszerhez kapcsolódó érzékelők, szondák csatlakozóit, vezetékeit itt látszólag nincs hiba. Voltam egy műhelyben, szervizben ahol tudnak motordiagnosztikai hibát kiolvasni ott voltam láttam amint próbálkozott a szakember egy PC-vel vezetékesen és egy egyéb műszerrel az is vezetékes volt de egyik sem „találta” meg a Lada 4x4 adatkapcsolatát. Megpróbáltuk az ELM 327 blue tooth OBD2 – es interfacet de az sem találta meg igaz azon a TORQUE program csak a Lada 4x4 2012 est ajánlotta fel. A LADA Dél-pest szervizben is arra hivatkoztak, hogy a 2017-es gyártású motorokat nem tudják tesztelni a 2018-ast már igen. Mi lehet a különbség a kér évjárat között? Az autómmal pedig az történik, hogy amióta előszöz megjelent a hiba üzenet már három alkalommal megszűnt a hiba először kb 100km. út időtartamra utána pedig néhány 10 km. út időtartamra most éppen ismét világít a check engine lámpa. Nem sokat járok ezzel az autómmal most kb 16500km. van benne. Kérnék szépen tanácsot, segítséget az is lehet, hogy odamegyek, ahol megpróbálkoznánk egy vizsgálattal és biztosan nem fogok reklamálni ha nem sikerül.